Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Bundy

    Ode lijepo ping danas! Hvala ti što si mi ukazao na principijelnu grešku kod one prodaje i da mi je stop loss previše tight.

    avatar

    23.04.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Neobičan razvoj događaja. Kapitulacija puteva? Put&call ratio je strašno pao danas i ovaj odnos je samo par puta bio probijen u zadnje 3 godine! Contrarian stav bi nam sada govorio da je blizu nekakav vrh (danas ili u slijedećih par dana).
    Samo razmišljanje...

    avatar

    23.04.2007. (15:56)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Moguce.. zato sam dolje u predproslom unosu pod broj #3 napisao: "PODIZEM LEVEL OPREZNOSTI I NE ULAZIM VISE U TREJDOVE do daljnjega BEZ NEKOG (makar malog I minimalnog ili cak samo indexnog) hedganja na donju stranu (putevi)".. znaci nazad u asimetricni strangle - straddle do danjega! pozdrav

    avatar

    23.04.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Osim za tipove koji su jednosmjerni ..

    avatar

    23.04.2007. (19:57)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Vidis li i Krejmerov tip Monster Worldwide Inc. (MNST) kako je do sada odskocio? Dolje imas sa ondasnju cijenu 43.96 koja se danas zatvorila na 45.45 ! Not too shabby...

    avatar

    24.04.2007. (01:35)    -   -   -   -  

  • Bundy

    MNST. Upet si ga ubo. Nevjerojatno. Mislim to je Cramerova preporuka, ali preskočio sam je upravo zato jer je njegova. Ti si je izdvojio iz ostalih Cramerovih preporuka, jer ima ih tonu i ta vještina je ono što ti imaš. Na žalost nisam poslušao. Da se razumijemo, volim zaraditi na osnovu tvoje preporuke, a opet, volio bih da sam imam neku svoju vještinu. No poanta je da ja ne pratim CNBC, mogu samo blogove, a to, kao što i sam pišeš, nije isto.
    Drugo, ni Schaefferovim tipovima do sada ne ide loše. Kako je moje iskustvo vrlo ograničeno, sada se već počinjem pitati kako bi se svi ti tipovi proveli da nismo u rally-u (i dalje držim dva Schafferova call-a i jedan tvoj (ping)).
    Jesi li jučer izašao iz ping-a na početku trgovanja? Sada mi se to čini kao propuštena prilika. Mislim i dalje je u plusu, ali ako sada tržište krene prema dolje, pitanje. Ili je snaga institucionalnih ulagača toliko jaka da neće dozvoliti, kada su već strpali toliko novaca u te opcije, da to propadne.
    Imam dva pitanja:
    1.gdje nalaziš kandidate za straddle ili strangle (kako ih razlikuješ od čistog call-a ili put-a, koji su to kriteriji)
    2.volio bih da nam malo opišeš koji neuspještan trejd i navedeš kriterije koje na osnovu iskustva držiš u glavi za stop loss (koji ručno provodiš).
    Lijepi pozdrav!

    avatar

    24.04.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Schaeffer ima nekoliko tehnika. Nekada kupuje duboko ITM opcije, kada se očekuju sporiji pomaci, a nekada tek malo OTM za one brze (za te sam jučer kupio pretplatu da vidim kako će se provesti i nisam još dobio niti jednu preporuku, tako da ne znam kako će to ići).
    Koje opcije ti radije koristiš? Koliko daleko treba biti ekspiracija (nerado kupujem one sa ekspiracijom u istom mjesecu)?
    Koje si upotrijebio za npr. MNST i zašto?
    Puf, pant, puno pitanja :)

    avatar

    24.04.2007. (09:41)    -   -   -   -  

  • Slavonija - Bavarska

    pozdravljam, malo citam, malo gledam...
    i pozivam na svoj blog... :))
    c you!! ;)

    avatar

    24.04.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Evo par informacija (ukoliko nekog jos to zanima) vezano uz CNBC. Prije dva dana sam uzeo pretplatu na live streaming od CNBC TV i nakon pocetnih tehnickih problema (ne radi sa Firefoxom i ne sa svim verzijama IE6 - napravio sam upgrade na IE7, nije radilo sa WMP9 vec sam upgradeao na WMP11 i tako to) napokon sam veceras natjerao sve da radi kako treba. U medjuvremenu sam bio poslao e-mail na njihov tehnicki support i nakon 19 sati sam dobio odgovor (OK, nije lose, kao odgovaraju na mailove unutar 24 sata) ali mi u odgovoru ipak nisu dali konkretno rjesenje. U svakom slucaju, prvi pravi dojmovi od veceras su izvrsni. Dakle radi se o live streamingu CNBC TV (sve tri verzije US, EU, ASIA) kao i pristup video on demand usluzi sa nekih 30.000 video priloga).
    Slika je velicine 5x8 cm (na rezoluciji 1280x800, 15.4") i za sada nisam primjetio nikakva zastajkivanja. Program je bez reklama i tada traje pauza u emitiranju (cca pola minute) sto vidim kao jedan plus (kad vec placamo).
    Zakljucak: kako je ovo jedini nacin za pracenje US verzije CNBC-a i s obzirom da jos imaju puno dodatnih informacija i sadrzaja (koje nisam jos niti stigao istraziti kao npr. event calendar, earnigns, investent tools and so on) cini mi se da je deal i vise nego dobar. Pozdrav.

    avatar

    24.04.2007. (22:53)    -   -   -   -  

  • Bundy

    @Wirtschaft: Znači sa pretplatom nema problema za gledanje US verzije, ako si u Evropi?

    avatar

    25.04.2007. (09:25)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Slavonija-Bavarska: Dosao si na pravo mjesto mladicu! Ja sam ti dobar za opcije pa ti mogu odmah reci koje su tvoje NAJBOLJE (opcije)! Zgrabi tu curu (sa slika na tvom blogu) i odvedi je pred oltar ASAP. Nemas sta vise spekulirati She is ITM so GO LONG i buy hot CALL na nju+ring ASAP!!
    @ Wirtsschaft : Izgleda da kad se plati pretplata odjednom nestaju "opasnosti" od "pre-extenzivnog informiranja Evropljana", koje spominju kad (samo registrirani ali ne i pretplaceni) ljudi hoce vidjeti klipove iz njihove arhive... ha ha! CNBC je ipak na kraju samo profitabilna stanica.. sTO SE TICE TVOJIH SILNIH PITANJA
    @Bundy, pokusati cu ih (ili barem vecinu) ukomponirati u slijedecim unosima! Pozdrav svima..

    avatar

    25.04.2007. (10:08)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Imao sam ja i pretplatu pa nisam mogao gledati Krejmera i Fast money. Sada gledam preko satelita i isto prekidaju kada idu te dve emisije. Izgleda da ima neki zakon koji im ne dozvoljava da to emituju van USA.
    Pozdrav

    avatar

    25.04.2007. (13:08)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Bundy, sto se tice gledanja US programa u Europi tu izgleda nema ogranicenja (live stream), no probao sam pogledati Cramera na video on demand i Bagzi je tu u pravu: program je restricted - samo u usa.

    avatar

    25.04.2007. (21:00)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM, ipak je ovo "hard capitalism" tj. sve za lovu :-). Veceras sam vido reklamu na n-tv (njemacki program koji prati burzu + nesto dokumentaraca) u kojem se CNBC reklamira (svoj web site i naravno svoju plus uslug tj. live stream). Cini mi se da im se vise isplati svoj tv program prilagoditi europskom trzistu vrijednosnica jer je tu najveci interes europljana (a i prihodi od reklama), dok vjerujem ipak ima pre malo trejdera (relativno) iz europe da im se isplati zadrzati satelitski us program a na ovaj nacin jednostavno maximiziraju dobit. Jos jedna zanimljivost, gledajuci ove njemacke (europske) programe sa burzovnih izvjesca, kao i cnbc europe moram priznati da se izvjestava bez puno euforije i specijalnih efekata u komparaciji sa us cnbc (meni djeluje ko neka igrica sa igrace konzole).
    Nego, u prijasnjim unosima si spominjao da jezik koji se koristi u izvjestavanju na cnbc-u je tezak i za prosjecne amerikance da prokuze sto je pjesnik htio reci. Da li imas mozda koji hint kako bi trebali tumaciti vijesti (nesto kao rjecnik: cnbc english -> plain english)? [trenutno sam na arhivi 11/06]. Pozdrav Wirt

    avatar

    25.04.2007. (21:22)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Oprosti Wirt, tek sada sam nabasao na tvoje pitanje.. nemam nikakav rijecnik iako sam se svojedobno bavio mislju da izdam sve te pojmove ali ovaj blog je "otplovio" u drugom smjeru tako da sada ni ne pomisljam vise o tome posto cu preostalo vrijeme morati puno pazljivije potrositi. Ipak, da ti bas samo ne dam kosaricu mogao bih ti preporuciti KNJIGU od Marie Bartiromo koja govori upravo o toj temi tj KAKO TUMACITI VIJESTI CNBCja. Sad nije da bas imas Hrv-Engl rijecnik unutra ali ce ti vjerojatno pomoci barem u strukturalnom smislu tj u objasnjenju tumacenja, na sto skrenuti paznju itd. IAko Maria nije neki "genije" u smislu Marketa niti analiticar niti ima dubinu jednog Ron Insane, ona je ipak vrlo kvalificirana za jednu upravo OVAKVU knjigu jer je provela vecinu karijere baveci se financijskim vijestima i valjda je uocila neke pravilnosti kod njihovih uticaja na Market. Knjigu NISAM procitao ali namjeravam kad uhvatim vremena. Otipkaj njeno ime u Amazon trazilici pa ces naci tocni naslov. Na zalost samo toliko (PS vidi gore moj popis knjiga u vezi CNBCja pod velikim komentarima u raspravi sa Pingvinom, ima ih jos)>.. pozdrav

    avatar

    30.04.2007. (21:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...